terapie-individuala.gif

Terapia individuală ...

Fiecare dintre noi trecem la un moment dat prin momente în care suportul unui psihoterapeut ne poate ajuta să traversam mai usor situaţia. Psihoterapeutul va susţine clientul în efortul său de a-si exprima emoţii, gânduri, temeri, fantezii şi îl va ajuta să îşi contureze soluţia cea mai potrivită pentru momentul respectiv. Psihoterapia ajuta clientul să îsi depăşească dificultăţile emoţionale şi relaţionale, să facă schimbări care să-i îmbunătăţească viaţa.

Psihoterapia individuală presupune interacţiunea între client şi terapeut în general în spaţiul securizant al cabinetului de lucru, unde emoţiile şi gândurile sunt exprimate fără teamă, prejudecăţi, inhibiţii, ţinându-se cont de ritmul de conştientizare şi introspecţie al persoanei.

În cazul în care apare imposibilitatea deplasării la cabinet din diverse motive se poate apela şi la psihoterapia online.

Când ai nevoie de psihoterapie?

Ai o stimă ta de sine scăzută, nu mai ai încredere în forţele proprii?

Ai experimentat atacuri de panică sau o continuă nelinişte sufletească?

Îţi e teamă să te avânţi în experienţe de viaţă noi?

Relaţia ta cu alte persoane este caracterizată de tensiune?


Sau poţi solicita sedinţe de dezvoltare personală pentru ...

Autocunoaştere şi accesarea potenţialului psihic interior.

Control şi autocontrol comportamental şi emoţional.

Dezvoltarea abilităţilor de comunicare.

Managementul stresului.

psihoterapie-individuala.jpg

Cum decurge şedinţa ...

Psihoterapia individuală constă în întâlniri faţă în faţă între psihoterapeut şi client, programate la solicitarea clientului. În general ședinţele de psihoterapie individuală au o durata de 50 de minute.

Prima şedinţă este destinată interviului şi evaluării iniţiale a situaţiei clientului. Pe baza acestora se poate stabili dacă este potrivită intrarea într-un proces terapeutic de lungă sau de scurtă durată. Uneori sunt necesare mai multe întâlniri pentru a determina problematica clientului şi a stabili obiectivele terapiei.

De obicei, ritmul obişnuit al psihoterapiei este de o şedinţă / săptămână.